Kennis over de ondergrond waar je op kunt bouwen

Actueel

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het nieuwste product te kunnen presenteren: de Tracer 900. Een lichte kleine compacte grondradar voor achter in de bus, om even te pakken en tot ongeveer 1.5-2 m in de grond te kijken. Geen wonderdoos die alles kan, maar een behulpzaam laagdrempelig makkelijk stuk gereedschap.
 
De productie van apparatuur is de laatste tijd sterk verschoven van werkplaats naar computer in combinatie met een grotere 3D printer. Een voorbeeld hiervan is de Tracer 900. Deze is volledig 3D geprint van het materiaal PETG. De antenne wordt nabewerkt met een speciaal procedé waardoor er in totaal een harde 5 mm dikke stootvaste wand onstaat.
3D printen heeft bovendien als voordeel dat er makkelijk klantspecifieke wensen voldaan kan worden, zoals een eigen tekst of logo in de radar of een speciale kleurstelling.
Een ander voordeel is dat er een zeer stijve constructie gerealiseerd kan worden die een laag eindgewicht heeft.

Het eindproduct heeft bovendien een hoge UV bestendigheid voor een lange levensduur.

Historie

In 1992 is er begonnen met Grondradar activiteit. Destijds moest de boerderij op hypotheek om de eerste apparatuur te kunnen bekostigen. Je had dan ook een bus vol, met een ronkend agregaat buiten. Dikke kabels naar de antennes en bijna een uur nodig voordat je alles aan de praat had. Shell is in de beginjaren de grootte trekker van het geheel geweest. Werledwijd is er heel veel gemeten, van de moerassen in Brazilie tot de grensovergang tussen Noord en Zuid Korea.
Via verschillende Europese projecten is er sinds 1998 een hechte samenwerking ontstaan met Radar Systems in Riga, Letland. In de loop der jaren zijn hieruit verschillende succesvolle producten naar voren gekomen.
In de loop der tijd hebben de activiteiten onder de verschillende namen plaatsgevonden:
- Map Environmental Research
- Groundtracer
- GT Frontline
- GT Eclipse
De reden hiervoor is de verschillende verkopen van activa. GT staat in de benaming nog steeds voor Groundtracer, met een knipoog naar Gran Turismo voor de producten: comfortabel en snel