Tracer 900, vanaf maaiveld tot 1.5-2 m -mv, klein, scherp beeld en toch krachtig

Het nieuwste product uit de stal van GT Eclipse is de Tracer 900:

- Kleine compacte zeer wendbare grondradar ( Ground Penetrating Radar / GPR )

- Diepte bereik praktisch vanaf maaiveld tot ongeveer 1.5 - 2 m -mv

- Hoge resolutie

- Snel op te starten en is door zijn formaat makkelijk mee te nemen

- Eenvoudig in gebruik

- Kan zowel duwend als slepend gebruikt worden

- Laserindicatoren geven de positie van de cursor in beeld aan op de wielen en grond

- De grondradar heeft een bodemvrijheid van enkele centimeters waardoor je hem gemakkelijk kan verplaatsen

28 jaar ervaring in één product

Het product bevat de jarenlange praktijk ervaring en is voorzien van de nieuwste electronica. Verder is de  batterijstatus snel af te lezen en de interne temperatuurindicator om onder tropische omstandigheden oververhitting tegen te gaan is ook snel af te lezen.
De bij de eerdere modellen gebruikte Wifi-verbinding is vervangen door een vaste ethernet-verbinding. Dit komt de stabiliteit van de signaaloverdracht en de beelden van de ondergrond zeer ten goede. Wifi was te druk bezet, met name in stedelijke omgeving.

De software voor de besturing is in het Nederlands en zeer eenvoudig in gebruik. De meeste mensen kunnen er binnen 10 minuten zelfstandig kabels en of leidingen mee opsporen. Hierbij maakt het niet uit of deze van metaal of kunststof zijn.

Aan de voor en achterzijde van de antenne zitten vaste kunststof rollen die het gevaar van overmatige slijtage op de hoeken afvangen. De rollen kunnen verdraait worden als ze op een punt versleten zijn. Hierdoor gaan ze lang mee.

De plaatsing van de wielen zorgt voor een zeer stabiele wegligging op vlak terrein (bij voorkeur duwen) als in ruw terrein (trekken).

Het wiel dat ervoor zorgt dat de radar gaat meten is in het midden van de antenne geplaatst, hierdoor kan je erg makkelijk vanaf rand stoeprand meten waardoor je de kabels en leidingen hieronder niet mist. Het middenwiel is gekoppeld met een achterwiel zodat ook bij wisselende tereincondities of hoogtes de data netjes binnen blijft komen. Ook kan er alleen op de achterwielen gereden worden. Het is niet erg als de radar aan de voorkant wat van de grond komt.

De antenne heeft een stompe kant waarmee je tot tegen de gevel of tuinhekje kunt meten. Ook dit zorgt voor een zo volledig mogelijke dekking van je meetgebied.

De antenne zelf is smal waardoor hij maklijk kan meten in de sleuf, tuinpaadjes, naast de voordeur of onder het raam voor het huis

De op de Carbon-fiber stangen gemonteerde computer kan ergonomisch goed afgelezen worden in zowel trekkende als duwende beweging.
De hoogte van de computer is variabel en kan tot ongeveer maximaal 1.1 m +mv waardoor je niet hoeft te bukken om het scherm goed af te lezen.

Optioneel is er ook een GPS aan de antenne (0.6 m +mv) of aan de stangen (1.1 m +mv) te monteren. Met deze GPS-positie kan de radar(data) gekoppeld worden.